Пропустити навігацію

Мій чоловік отримував пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Згідно із висновком військово-лікарської комісії мав захворювання, пов’язане з проходженням служби в органах внутрішніх справ. В 2005 році чоловік помер. На даний час мені виповнилось 52 роки і я отримую пенсію як мати інваліда з дитинства. В якому віці я можу розраховувати на призначення пенсії у разі втрати годувальника?

Законодавчо визначено, що право на пенсію у разі втрати годувальника мають непрацездатні члени сімей загиблих, померлих або таких, що пропали безвісти, військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», які перебували на їх утриманні.

Непрацездатними членами сім’ї вважається, зокрема, дружина, якщо вона досягла пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», або є інвалідом.

Згідно зі статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсійний вік для жінки 1963 року народження – 60 років.

Отже, на призначення пенсії у разі втрати годувальника за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», за викладених умов, Ви матимете право при досягненні 60-річного віку або визнання інвалідом.

background Layer 1