Пропустити навігацію

В липні 2015 року загинув мій чоловік, якого було мобілізовано на військову службу через військкомат. Звернулась до регіонального управління Пенсійного фонду України з питання призначення пенсії в разі втрати годувальника за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Проте, мені було роз’яснено про необхідність звернутись до військового комісаріату. Чи правомірно це?

Згідно із Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 30.01.2007 року № 3-1, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 15.02.2017 року за № 135/13402, заяви про призначення пенсії в разі втрати годувальника подаються членами сім’ї померлого годувальника, якому на момент смерті не було призначено пенсію, до органів, що призначають пенсії, через уповноважені структурні підрозділи міністерств та інших органів.

Якщо померлому годувальнику вже було призначено пенсію, заява про призначення пенсії у разі втрати годувальника подається до органу, що призначає пенсію.

Отже, зважаючи на те, що пенсія у разі втрати годувальника призначається вперше, то Вам правомірно рекомендовано звернутись до військового комісаріату.

background Layer 1