Пропустити навігацію

Одержую пенсію за вислугу років, призначену відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». У вересні поточного року збираюсь укласти контракт на проходження служби в Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України. Чи матиму я право на отримання пенсії в період служби за контрактом?

Згідно зі статтею 2 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» пенсіонерам із числа військовослужбовців та осіб, які одержують пенсію за цим Законом, у разі їх повторного прийняття на військову службу за контрактом до Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, органів та підрозділів цивільного захисту під час дії особливого періоду на термін до його закінчення або до дня фактичного звільнення виплата пенсій не припиняється.

 

Зважаючи на те, що Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України є військовим формуванням, у період проходження служби за контрактом, укладеним під час дії особливого періоду, виплата Вам пенсії здійснюватиметься в повному обсязі.

background Layer 1