Пропустити навігацію

Надходження збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій за січень-липень 2020 року

 

Протягом січня – липня 2020 року до державного бюджету надійшло 4 897,7 млн. грн. збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, що сплачується платниками при поданні  виробів з дорогоцінних металів на клеймування, при набутті права власності на легкові автомобілі, з операцій купівлі-продажу нерухомого майна та з надання послуг стільникового рухомого зв’язку. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження коштів в цілому зменшились на 286,9 млн. грн., або на 5,5 %. Індикативні показники виконано в цілому на 95,4 %.

 

Основною причиною недосягнення індикативних показників надходжень збору  є негативний вплив поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, введення з 12.03.2020 по всій території України карантину, запровадження обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню зазначеної хвороби (заборона роботи окремих суб’єктів господарювання, припинення провадження деяких видів діяльності, тощо), а також погіршення споживчих настроїв.

 

Крім того, однією з причин недосягнення індикативного показника  надходжень збору з операцій відчуження легкових автомобілів є зменшення кількості придбаних легкових автомобілів з європейськими номерами в порівнянні до відповідного періоду минулого року.

 

na veb portal zbir 1024x576

 

 

background Layer 1