Пропустити навігацію

Підсумки роботи із запитами на публічну інформацію в Пенсійному фонді України за І квартал 2021 року

Протягом І кварталу 2021 року до Пенсійного фонду України надійшло 447  запитів на інформацію, а саме:

електронною поштою – 225, поштою – 222 запити.

За категорією запитувачів найбільше запитів на інформацію надійшло від фізичних осіб – 360, від юридичних осіб – 24, від органів виконавчої влади, як до розпорядника інформації надійшов – 61 запит, від представників засобів масової інформації – 2 запити.

Серед загальної кількості запитів, отриманих у І кварталі 2021 року, 336 (75%) – розглянуто в межах компетенції Пенсійного фонду України, 85 (19%) – надіслано за належністю іншим розпорядникам інформації, 16 (3,6%) – перебувають на стадії опрацювання, відмовлено в задоволенні 10 запитів (2%) (згідно із статтею 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації”).

За класифікацією змісту запитів на інформацію дописувачів найбільше цікавили питання соціального захисту та пенсійного забезпечення 419 запитів або 93% загальної кількості.

Запитувачі, зокрема, звертались щодо надання інформацію про:

  • роз’яснення норм пенсійного законодавства (вислуга років, пільговий стаж, пільгова пенсія);
  • роз’яснення норм пенсійного законодавства (соціальний і правовий захист військовослужбовців, призначення пенсій прокурорам, пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС);
  • пенсійне забезпечення внутрішньо переміщених осіб;
  • страховий стаж та розмір сплачених страхових внесків.

Усі запити відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації” опрацьовані у встановлені законодавством строки.

background Layer 1