Пропустити навігацію

Щодо зміни строків оприлюднення інформації стосовно показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, яка враховується для обчислення пенсії

       З 01 січня 2021 року відповідно до Закону України від 19.09.2019 № 115-IX “Про внесення змін до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб” змінено порядок та строки подання звітності про нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

      Зазначена звітність подається платниками єдиного внеску у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку).

      Для роботодавців строк подання звітності за найманих працівників – протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу.

      Розрахунок показників середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” враховується для обчислення пенсії, здійснюється Пенсійним фондом України за інформацією Державної податкової служби України, наданою в порядку міжвідомчого обміну.

     До зазначеної інформації, зокрема, належать дані звітності страхувальників про заробітну плату (дохід), на яку нараховується єдиний внесок, та середньооблікову чисельність штатних працівників, зайнятих на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності та у фізичних осіб – підприємців та у осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.
     Враховуючи наведене, починаючи з січня 2021 року показники середньої заробітної плати буде розраховано після отримання відповідних даних від Державної податкової служби України.
     

Після проведення розрахунку показники середньої заробітної плати буде розміщено на інформаційній сторінці вебпорталу Пенсійного фонду України.

pokaznyk 1024x608

background Layer 1