Пропустити навігацію

Повідомлення про повторне оприлюднення доопрацьованого проєкту Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб”

 

Відповідно до статті 9 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” Пенсійний фонд України повідомляє про оприлюднення на інформаційній сторінці вебпорталу Пенсійного фонду України проєкту Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб” (далі – проєкт Закону).

 

Проєк Закону розроблено з метою забезпечення прав застрахованих осіб щодо своєчасного обчислення страхового стажу, призначення та отримання пенсійних виплат та інших виплат за соціальним страхуванням у разі настання страхових випадків, законопроєктом передбачено зміну податкового періоду (з квартального на місячний) для подання платниками податків, у тому числі податковими агентами, платниками єдиного внеску, контролюючим органам податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

 

Зауваження та пропозиції до проєкту Закону просимо надсилати протягом місяця з дня його оприлюднення за адресою: Пенсійний фонд України, вул. Бастіонна, 9, м. Київ, 01601, а також за адресою електронної пошти: fed@pfu.gov.ua.

 

background Layer 1