Пропустити навігацію

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення

Найменування предмету закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником

Код економічної класифікації видатків бюджету

Очікувана вартість предмету закупівлі, обґрунтування очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Модернізація програмно-апаратного комплексу основного центру обробки даних Пенсійного фонду України із забезпеченням роботи Централізованої системи керування неструктурованою інформацією (код ДК 021:2015 – 30210000-4 Машини для обробки даних (апаратна частина))

2240

Розрахунок визначено методом порівняння ринкових цін на аналогічні товари та послуги. Розмір бюджетного призначення відповідно до кошторису Пенсійного фонду України на 2021 рік складає

46 975 000,00 грн

Інтегрована комплексна інформаційна система Пенсійного фонду України налічує понад 20 підсистем, які постійно розвиваються та модернізуються. Бази даних постійно поповнюються новою інформацією, яка потребує її обробки та зберігання.

Відповідно до Закону України від 05.02.2021 №1217-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» протягом 5 років необхідно оцифрувати понад 12 мільйонів трудових книжок.

На виконання Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України №672-р від 14.09.2016, розпочато оцифрування раніше створених паперових пенсійних справ. Станом на 05.05.2021 із 10,05 млн пенсійних справ, які підлягають оцифруванню, оцифровано 2,24 млн (або 22,33%).

На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України діє сервіс подання для призначення пенсії документів з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Окрім того, відповідно до Інструкції з діловодства в Пенсійному фонді України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 24.07.2020 № 13-1, основною формою провадження діловодства у Пенсійному фонді є електронна.

Таким чином потреба Пенсійного фонду щодо побудови промислового високонадійного сховища Електронного архіву, із запасом на найближчі 5-7 років зумовлена наступним:

–           документи наявних паперових пенсійних справ, що переводяться у цифровий вигляд в процесі ретроконверсії – 12 млн. справ * 0,15 ГБ (середній розмір справи без очистки, та 0,05ГБ після обрізання (кропів)) = 600 ТБ;

–           скани документів підсистеми «Звернення громадян» – 15 ТБ на рік * 7 років = 105 ТБ;

–           зберігання звітів про Єдиний соціальний внесок – до 10 ТБ;

–           електронний документообіг Пенсійного фонду – до 50-60 ТБ;

–           електронна трудова книжка – до 100 ТБ.

Таким чином загальна потреба для системи збереження довгострокового архіву становить до 1000 ТБ (1 РБ) чистого дискового простору.

Ці процеси потребують розширення дискового простору серверів баз даних та застосування сучасної підсистеми об’єктного збереження даних у центральному сховищі електронних документів для надійного зберігання та оперативного використання наявної інформації та вирішення наступних задач:

•          Забезпечення достатнього об’єму зберігання;

•          Побудова інфраструктури для надійного довгострокового зберігання даних;

•          Зменшення навантаження на існуючу інфраструктуру.

  

В.о. директор Департаменту з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації

 

Валентина БОРШОВСЬКА

 

 

 

 

background Layer 1