Пропустити навігацію

Зйомки для каналу YouTube: на Черкащині  новації пенсійної сфери роз’яснили інтернет-глядачам

Про нову звітність із єдиного соціального внеску та електронні сервіси Фонду розповів заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Олександр Супряга в нових випусках для YouTube-каналу Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області «Допомога платнику».

У першому випуску представник Фонду прокоментував основні зміни в порядку подання та формування звітності, терміни, способи і правила подання, охарактеризував новації, на які необхідно звернути увагу. Наголосив, що звіт за новою формою необхідно подавати вже за серпень і зробити це потрібно до 20 вересня.

 Наступний випуск був присвячений електронним сервісам Пенсійного фонду України. Олександр Супряга акцентував, що вони сприяють захисту прав застрахованих осіб та легалізації зайнятості, розповів, як зареєструватися на веб-порталі Пенсійного фонду України. Зазначив, що з його допомогою громадяни можуть контролювати розмір своєї зарплати, перевірити факт сплати внесків та суму, з якої їх сплачено, оформити довідки, отримати дистанційний доступ до своїх персональних даних без особистого звернення до Пенсійного фонду. На Черкащині користувачами веб-порталу вже є понад 38 тисяч громадян та 665 юридичних осіб.

Фахівець Фонду розповів про нові безкоштовні послуги Пенсійного фонду України: надсилання СМС-повідомлень застрахованим особам про страховий стаж та сплату внесків і отримання довідок із QR-кодом. Повідомив про можливість отримання електронних пенсійних посвідчень та необхідні для цього документи.

Пенсійники Черкащини переконані, що оскільки з кожним роком кількість користувачів інтернетом лише зростає, такі роз’яснення сприяють оперативнішому інформуванню громадян про зміни в законодавстві.

DSC 0130  - Зйомки для каналу YouTube: на Черкащині  новації пенсійної сфери роз’яснили інтернет-глядачам

background Layer 1