Пропустити навігацію

Про новації пенсійної сфери – роботодавцям Черкащини

Зміни в пенсійному законодавстві роз’яснили роботодавцям на семінарі в Черкаському міському центрі зайнятості фахівці Фонду в Черкаській області.

Начальник управління обслуговування громадян головного управління Фонду в області Наталія Сергієнко поінформувала присутніх про тривалість страхового стажу, необхідну для виходу на пенсію та періоди, які за правильного документального оформлення зараховуються до страхового стажу. Акцентувала, що в разі потреби його можна «докупити», оформивши договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Під час зустрічі йшлося також про законодавчі підстави зарахування страхового стажу для підприємців, переваги веб-порталу Пенсійного фонду України та нові електронні сервіси (надсилання смс-повідомлень застрахованим особам про страховий стаж та сплату внесків і отримання довідок із QR-кодом). Роботодавцям наголошено, що ці сервіси є корисними і для них, і для застрахованих осіб, адже для отримання необхідної інформації їм не потрібно буде особисто звертатися до Фонду.

Начальник Черкаського відділу обслуговування громадян Тетяна Хилик звернула увагу присутніх, що записи в трудових книжках та інші документи, необхідні для призначення пенсії, мають бути правильно оформлені. Це можливо лише за умови, що громадяни будуть уважними та відповідальними.

Фахівці Фонду відповіли на запитання присутніх і допомогли заповнити заяви для підключення послуги смс-інформування.

DSC 0120  - Про новації пенсійної сфери – роботодавцям Черкащини

background Layer 1