Пропустити навігацію

Черкаським студентам – про переваги легального працевлаштування

На важливості отримання офіційної зарплати під час лекції студентам Черкаського політехнічного технікуму наголосили фахівці головного управління Фонду в Черкаській області та Черкаського відділу обслуговування громадян. Разом із молоддю вони провели флешмоб на підтримку легалізації зайнятості.

Студентів спеціальностей «Оціночна діяльність» та «Економіка підприємства» фахівці Фонду поінформували, що легальне працевлаштування та офіційна заробітна плата мають кілька переваг. Серед них – право на щорічну відпустку, оплату лікарняних, отримання допомоги по вагітності та пологах, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Наголосили, що молоді необхідно вже зараз турбуватися про майбутнє, адже згідно зі змінами в законодавстві, тривалість страхового стажу для виходу на пенсію протягом наступних десяти років збільшуватиметься і в 2028 році становитиме 35 років.

Представники Фонду розповіли студентам про можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та переваги реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України. Молодь цікавилася, як можна «докупити» страховий стаж, якими є перспективи запровадження накопичувальної системи.

Довідково. Із початку року в Черкаській області проведено понад 40 флешмобів для жителів Черкащини та 30 зустрічей зі студентами навчальних закладів.

 

1 5 - Черкаським студентам – про переваги легального працевлаштування

2 3 - Черкаським студентам – про переваги легального працевлаштування

4 1 - Черкаським студентам – про переваги легального працевлаштування

3 1 - Черкаським студентам – про переваги легального працевлаштування

5 - Черкаським студентам – про переваги легального працевлаштування

background Layer 1