Пропустити навігацію

Шполянські пенсійники провели бесіди з підприємцями

eryfrthtr - Шполянські пенсійники провели бесіди з підприємцямиПро важливість легального працевлаштування та зміни в пенсійному законодавстві йшлося днями під час зустрічі фахівців Шполянського відділу обслуговування громадян із підприємцями на місцевому ринку.

Представники Пенсійного фонду зазначили, що на Шполянщині зареєстровано більше, ніж тисяча підприємців, які сплачують внески за спрощеною системою оподаткування. За січень цього року заборгованість із платежів до Фонду зменшилася на 18 %, проте ще залишається значною.

Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян Наталія Бондаренко наголосила, що періоди підприємницької діяльності, за які не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, не зараховуються до страхового стажу. Поінформувала про сучасні пенсійні сервіси, нові форми та методи обслуговування з використанням веб-технологій. За їх допомогою сьогодні можна отримати дистанційно – через веб-портал Пенсійного фонду України – різноманітні послуги та консультації з питань пенсійного законодавства.

Присутні цікавилися питаннями нарахування і сплати єдиного соціального внеску, умовами зарахування стажу при виході на пенсію, можливістю добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

 

 

background Layer 1