Пропустити навігацію

Спільні дії: у Черкаській області радилися, як зменшити кількість працівників із зарплатами «в конвертах»

Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення, йшлося сьогодні під час круглого столу за участі фахівців Фонду, Державної фіскальної служби та Управління Держпраці в Черкаській області.

Зазначено, що для більш ефективної роботи з виявлення неоформлених працівників, представникам Фонду, облдержадміністрації, Управління Держпраці та Державної фіскальної служби слід діяти злагоджено. Підвищення результативності спільних зусиль можливе завдяки перевірці дотримання суб’єктами господарювання законодавства про оплату праці, недопущенню до освоєння бюджетних коштів порушників законодавства про працю, заслуховуванню на засіданнях робочих груп керівників суб’єктів господарювання, що належать до групи ризику, аналізу даних по фізичних особах-підприємцях віком від 65 років, які не сплачують ЄСВ, користуючись визначеними законом пільгами.

Начальник головного управління Фонду в області Світлана Зінник повідомила, що за серпень 2018 року сума надходжень єдиного соціального внеску від вжитих заходів щодо легалізації робочих місць становить майже 1,5 млн грн.

На 01.09.2018 Управлінню Держпраці у Черкаській області надіслано інформацію по 452 страхувальниках щодо 7 444 застрахованих осіб. За матеріалами головного управління Пенсійного фонду України в області фахівці Управління Держпраці провели перевірки 97 страхувальників, у 81 страхувальника по 2266 застрахованих особах виявлено порушення.

Відмічено, що матеріали щодо страхувальників про можливі ознаки порушень законодавства про працю, підготовлені головним управлінням Фонду в області, є актуальними. Відсоток виявлення порушень законодавства про працю під час проведення перевірок Управлінням Держпраці за матеріалами головного управління Фонду становить 83,5 %.

Учасники круглого столу вирішили розробити план спільних дій превентивного характеру з легалізації трудових відносин до четвертого жовтня 2018 року на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України, схваленого 05.09.2018, та продовжити інформаційну кампанію, спрямовану на висвітлення переваг офіційної зайнятості, сплати внесків і відповідальності за порушення законодавства про оплату праці.

DSC 0127  - Спільні дії: у Черкаській області радилися, як зменшити кількість працівників із зарплатами «в конвертах»

background Layer 1