Пропустити навігацію

Фахівці Фонду провели інформаційно-роз’яснювальну кампанію в торговельних центрах

Спільну інформаційно-роз’яснювальну кампанію в торговельних центрах «Любава», «Транзит» та «Кооператор» провели днями фахівці головного управління Фонду, Головного управління Державної фіскальної служби України в області та Управління Держпраці.

Учасники заходу відвідали 54 суб’єкти господарювання, надали особисті консультації щодо пенсійного, податкового законодавства та законодавства про працю. Підприємцям розповіли про важливість легалізації трудових відносин, зарахування страхового стажу за умови роботи впродовж неповного робочого дня чи тижня та отримання заробітку меншого, ніж законодавчо встановлений рівень.

Фахівці звернули увагу представників малого бізнесу на те, що до страхового стажу не зараховуються періоди підприємницької діяльності, за які не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Наголосили на необхідності офіційного оформлення трудових відносин із найманими працівниками та належної оплати їхньої праці. Закликали роботодавців та найманих працівників бути відповідальними та заздалегідь думати про своє майбутнє.

Представники Фонду акцентували, що контролювати сплату страхових внесків можна за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України та роздали інформаційні буклети з правилами реєстрації на ньому.

Такі ж заходи на підтримку легалізації зайнятості проведено у Каневі, Шполі та Городищі. Крім того, понад 12,5 тисячам страхувальників області, які надають звіти в електронній формі, на електронні адреси надіслано інформаційні листи щодо дотримання законодавства про працю.

Робота щодо виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» продовжується.

1 6 - Фахівці Фонду провели інформаційно-роз’яснювальну кампанію в торговельних центрах

2 4 - Фахівці Фонду провели інформаційно-роз’яснювальну кампанію в торговельних центрах

3 2 - Фахівці Фонду провели інформаційно-роз’яснювальну кампанію в торговельних центрах

4 2 - Фахівці Фонду провели інформаційно-роз’яснювальну кампанію в торговельних центрах

background Layer 1