Пропустити навігацію

Працівникам головного управління Черкащини – про вплив соціально-психологічного клімату на продуктивність праці

Лекцію щодо соціально-психологічних аспектів взаємодії особистості у колективі слухали протягом двох днів працівники головного управління Фонду в Черкаській області в центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Що мотивує людей працювати ефективно та як уникнути емоційного «вигорання» на роботі – розповіла кандидат психологічних наук Людмила Бегеза.

Працівники Пенсійного фонду дізналися про стилі керівництва та спілкування у колективі, базові емоції, які впливають на здійснення професійної діяльності, психологічні та фізичні умови для результативної праці, типи працівників відповідно до їхньої  мотивації. Оскільки фахівці Пенсійного фонду постійно працюють із людьми і нерідко мають справу з конфліктними особистостями, то психолог детальніше зупинилася на цьому аспекті. Зазначила, що конфлікт насамперед означає небайдужість обох сторін до предмету обговорення, акцентувала увагу присутніх, що до конфліктних ситуацій слід ставитися як до робочих моментів, які необхідно вирішити максимально ефективно.

Під час заняття фахівці пройшли тести для діагностики синдрому «вигорання» та рівня самооцінки, після чого Людмила Береза розповіла, якими є ознаки емоційного «вигорання», причини швидкої втомлюваності та пояснила, що необхідно робити, аби зменшити вплив стресових ситуацій на організм.

У всіх сервісних центрах області проведено такі ж лекції та тестування.

1  - Працівникам головного управління Черкащини – про вплив соціально-психологічного клімату на продуктивність праці2  - Працівникам головного управління Черкащини – про вплив соціально-психологічного клімату на продуктивність праці

background Layer 1