Пропустити навігацію

Пенсійники Чигиринщини та Звенигородщини роз’яснюють трудовим коллективам новації пенсійної сфери

Фахівці Фонду області постійно проводять зустрічі з трудовими колективами, під час яких у доступній формі роз’яснюють пенсійні зміни. Такі заходи дають змогу орієнтуватися, на які аспекти звернути особливу увагу під час інформаційних акцій.

Про актуальні питання функціонування пенсійної системи розповіла працівникам та відвідувачам філії Черкаського обласного управління АТ «Ощадбанк» на Чигиринщині заступник начальника управління – начальник відділу з питань виплати пенсій Оксана Філоненко. Поінформувала про порядок призначення пенсії, складники, які впливають на розмір пенсії, наголосила на важливості легалізації зайнятості, оплати праці та необхідності сплати страхових внесків.

Учасники зустрічі обговорили питання, пов’язані з запровадженням електронних пенсійних посвідчень, адже відтепер усі категорії пенсіонерів, які отримують виплати через Державний ощадний банк України, мають можливість їх отримати, а також проглянули відеоролики про нові сервіси Пенсійного фонду.

На Звенигородщині начальник відділу обслуговування громадян Леся Пона поінформувала колектив Водяницької сільської ради про перерахунок пенсій з першого липня 2018 року та збільшення мінімального розміру пенсії з 1373 до 1435 грн, зміни в законодавстві щодо нарахування пенсійних виплат залежно від страхового стажу. Розповіла присутнім про можливість налаштування послуги смс-інформування, отримання довідок із QR-кодом, правила реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України.

Фахівці відповіли на всі запитання присутніх та запевнили, що працівники Пенсійного фонду завжди прагнуть допомогти відвідувачам у вирішенні будь-яких питань, які стосуються пенсійного забезпечення.

01 024 - Пенсійники Чигиринщини та Звенигородщини роз’яснюють трудовим коллективам новації пенсійної сфери

background Layer 1