Пропустити навігацію

Представники Фонду зустрілися з викладачами і студентами Черкаського державного технологічного університету

Про пенсійне законодавство та нові електронні сервіси йшлося  під час зустрічі працівників Пенсійного фонду зі студентами і викладачами, що відбулася вчора в Черкаському державному технологічному університеті.

Начальник відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян Тетяна Розпутня поінформувала про призначення пенсії за віком та за вислугу років, зміни в законодавстві з першого січня 2018 року. Наголосила, що пенсійний вік не підвищено, але тривалість страхового стажу для виходу на пенсію протягом наступних років збільшуватиметься на один рік і в 2028 році становитиме 35 років.

Начальник Черкаського відділу обслуговування громадян Тетяна Хилик розповіла про переваги реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України та нові електронні сервіси. Акцентувала, що в такий спосіб можна контролювати сплату роботодавцем страхових внесків і бути впевненим у зарахуванні місяців роботи до страхового стажу.

Фахівець із наповнення бюджету Оксана Деменко зазначила, що особи, яким не вистачає страхового стажу для виходу на пенсію, можуть укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Для цього спочатку потрібно звернутися до спеціалістів Фонду, які допоможуть вирахувати, скільки саме страхового стажу не вистачає, а вже потім – до Державної фіскальної служби.

Викладачі цікавилися нюансами призначення пенсії по інвалідності, запитували, як перейти з одного виду пенсії на інший, які документи необхідні для її призначення, якщо людина працювала за кордоном. Фахівці Фонду відповіли на всі запитання учасників зустрічі, продемонстрували відеоролики про нові електронні сервіси Фонду, соціальні реклами на підтримку легалізації зайнятості та допомогли заповнити заяви для реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду і підключення послуги смс-інформування.

1 0167 - Представники Фонду зустрілися з викладачами і студентами Черкаського державного технологічного університету2 0194 - Представники Фонду зустрілися з викладачами і студентами Черкаського державного технологічного університету3 0203 - Представники Фонду зустрілися з викладачами і студентами Черкаського державного технологічного університету

background Layer 1