Пропустити навігацію

Роз’яснення фахівця Фонду для черкаських роботодавців

Семінар із роботодавцями відбувся вчора в Черкаському міському центрі зайнятості. Про аспекти пенсійного законодавства та захист прав застрахованих осіб розповіла учасникам начальник відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян головного управління Фонду в області Тетяна Розпутня.

 Представник Фонду поінформувала про складники і порядок призначення пенсії, формулу, за якою її розраховують. Наголосила, що завдяки офіційному працевлаштуванню та сплаті єдиного соціального внеску працівникові зараховується страховий стаж. Із першого січня цього року право на пенсію за віком мають особи після досягнення пенсійного віку та за умови наявності відповідного страхового стажу.

Учасники семінару цікавилися особливостями перерахунків та осучаснення пенсії, її отримання людьми з інвалідністю чи за умови роботи за кордоном. Також фахівець Фонду відповіла на запитання про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, видачу довідки ОК-5 у сервісних центрах та пільги щодо сплати єдиного соціального внеску пенсіонерами, які займаються підприємницькою діяльністю.

DSC 0356  - Роз’яснення фахівця Фонду для черкаських роботодавців

background Layer 1