Пропустити навігацію

Питання пенсійного забезпечення осіб з інвалідністю завжди в центрі уваги пенсійників Черкащини

Про актуальні питання соціального захисту осіб з обмеженими можливостями йшлося під час зустрічі за «круглим столом» в комунальному закладі «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи Черкаської обласної ради».

У заході взяла участь начальник управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Наталія Сергієнко. Фахівець поінформувала присутніх про особливості пенсійного забезпечення людей з особливими потребами в солідарній системі. Надала детальні роз’яснення про умови призначення пенсії особам з інвалідністю різних груп, які мають інвалідність з дитинства, у зв’язку з втратою годувальника, особам, які здійснюють догляд за людиною з інвалідністю або особою,  що досягла 80-річного віку, батькам, які здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю.

Представник Фонду розповіла про зручні та доступні пенсійні послуги, які можна отримати онлайн. Пояснила, що реєстрація на веб-порталі електронних послуг дає можливість планувати зручний час для відвідування територіального управління, дізнаватися про новини в пенсійному законодавстві і мати доступ до своєї пенсійної справи.

Довідково: на 01.10.2018 року на обліку в головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області перебуває 70785 осіб з інвалідністю.

20181018 121040 - Питання пенсійного забезпечення осіб з інвалідністю завжди в центрі уваги пенсійників Черкащини20181018 110724 - Питання пенсійного забезпечення осіб з інвалідністю завжди в центрі уваги пенсійників Черкащини

 

 

 

 

background Layer 1