Пропустити навігацію

Урок «пенсійної грамотності» для старшокласників Звенигородщини

Для забезпечення поінформованості та обізнаності молоді щодо прав у сфері пенсійного забезпечення спеціалістами Звенигородського відділу обслуговування громадян проводяться тематичні зустрічі зі школярами та студентами.

Днями, для учнів 11 класу Звенигородського спортивного ліцею-інтернату заступником начальника відділу обслуговування громадян Наталією Терещенко проведено урок «пенсійної грамотності» на тему: «Зарплата в конверті – майбутнє без пенсії».

Фахівець окреслила основні аспекти пенсійного законодавства та акцентувала увагу на питанні офіційної зайнятості та залежності майбутньої пенсії від тривалості страхового стажу та розміру офіційної заробітної плати.

Представник Фонду звернула увагу старшокласників, що навчання у вищих навчальних закладах та коледжах не зараховується до страхового стажу, але студенти мають право на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Наголосила, що під час працевлаштування на роботу обов’язково необхідно вимагати від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин, оскільки лише офіційна заробітна плата є гарантією соціальної захищеності та гідної пенсії. Повідомила, що контролювати сплату єдиного соціального внеску і дбати про соціальні гарантії та майбутню пенсію потрібно уже сьогодні  завдяки зручним та доступним електронним онлайн – ресурсам Пенсійного фонду України: веб-портал електронних послуг та смс-інформуванню.

По завершенню зустрічі учні отримали інформаційні буклети та взяли участь у флешмобі «Молодь ― за легальний заробіток».

Довідково: з початку 2018 року на Черкащині проведено 37 зустрічей з учнівською молоддю та студентами, в яких взяли участь 913 осіб, та 45 флешмобів щодо легальної зайнятості.

Foto 1 - Урок «пенсійної грамотності» для старшокласників ЗвенигородщиниFoto 2 - Урок «пенсійної грамотності» для старшокласників Звенигородщини

background Layer 1