Пропустити навігацію

Питання легалізації заробітної плати та детінізації економіки регіону обговорили сьогодні на Черкащині

Відповідальним та важливим напрямом роботи органів влади для захисту прав застрахованих осіб, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду, особливо в умовах реформи пенсійної системи, є легалізація заробітної плати та трудових відносин найманих працівників, зазначила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Світлана Зінник на засіданні колегії обласної державної адміністрації.

У своєму виступі керівник Фонду в області повідомила, що Пенсійний фонд України є безпосереднім учасником процесу легалізації заробітних плат і трудових відносин. Головним управлінням в Черкаській області здійснюється постійний моніторинг відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування для виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю, проводиться активна інформаційно – роз’яснювальна робота щодо переваг отримання «легальної» заробітної плати.

Світлана Зінник поінформувала, що аналіз звітів страхувальників за серпень та вересень 2018 року дозволяє говорити про позитивні результати у зростанні кількості найманих працівників та фонду оплати праці на Черкащині: з початку року загальна кількість застрахованих осіб збільшилася на 7095 осіб, кількість осіб, які працюють з ознакою неповного робочого часу, зменшилася на 2524 особи. Темп росту фонду оплати праці за січень-серпень поточного року становить 119,5 %.

Крім вищесказаного наголосила, що залучення нових інвестицій до регіону та створення нових робочих місць ― це ще один крок для покращення ситуації з наповненням бюджетів, оскільки для сплати єдиного внеску місце реєстрації платників є  визначальним.

За підтримки органів влади в області пропозиція головного управління Фонду щодо законодавчої ініціативи стосовно обмеження боржників фізичних осіб-підприємців та керівників платників єдиного внеску – юридичних осіб у праві виїзду за межі України до погашення вказаної заборгованості у повному обсязі підтримана і включена до проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо справедливого механізму нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

DSC 0563 - Питання легалізації заробітної плати та детінізації економіки регіону обговорили сьогодні на Черкащині

background Layer 1