Пропустити навігацію

Результати перевірки дотримання працівниками органів Фонду антикорупційного законодавства

Фахівці сектору з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю головного управління провели перевірку дотримання працівниками головного управління вимог Закону України «Про запобігання корупції», згідно з яким державні службовці не можуть мати у прямому підпорядкуванні близьких їм осіб або бути прямо підпорядкованими у зв’язку з виконанням повноважень близьким їм особам.

Для проведення перевірки використана інформація, що міститься в особових справах працівників, а також анкети, надані особисто працівниками. Встановлено, що в головному управлінні працює 52 особи, які є близькими, але всі вони не перебувають у відносинах прямої організаційної або правової залежності підлеглої особи від керівника, в тому числі через вирішення (участь у вирішенні) питань прийняття на роботу, звільнення з роботи, застосування заохочень, дисциплінарних стягнень, надання вказівок, доручень, а тому не перебувають в прямому підпорядкуванні один одного. Порушень вимог стосовно цих осіб не виявлено.

На постійній основі запроваджено моніторинг додержання норм антикорупційного законодавства щодо обмеження спільної роботи близьких осіб. Фахівці сектору з питань запобігання та виявлення корупції продовжуватимуть перевіряти накази про призначення/перепризначення працівників у структурні підрозділи головного управління. Окрім того, проводитимуть анкетування під час ознайомлення державних службовців, яких призначено (або переведено) до головного управління, з обмеженнями, заходами щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, правилами етичної поведінки.

background Layer 1