Пропустити навігацію

Про новації пенсійної сфери – викладачам музичного училища

DSC 0585      - Про новації пенсійної сфери – викладачам музичного училищаАктуальні зміни у пенсійному законодавстві обговорили вчора фахівці головного управління Фонду в області з викладачами Черкаського музичного училища імені С. С. Гулака-Артемовського.

Начальник управління обслуговування громадян Наталія Сергієнко поінформувала про тривалість страхового стажу, необхідну для визначення права на пенсію, обрахунок коефіцієнту зарплати для визначення розміру пенсії. Наголосила, що роботодавець зобов’язаний сплачувати за найманого працівника страхові внески. Лише офіційне працевлаштування є гарантією зарахування періоду роботи до страхового стажу.

Представник Фонду також розповіла присутнім про порядок перерахунку пенсії працюючим пенсіонерам та переходу з одного виду пенсії на інший.

Можливості веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України охарактеризувала начальник Черкаського відділу обслуговування громадян Тетяна Хилик. Зазначила, що користування новими електронними сервісами Фонду дозволяє не виходячи з дому отримувати актуальну інформацію про зарахування страхового стажу, призначення пенсії тощо.

Викладачі запитували про особливості виходу на пенсію залежно від віку, перелік необхідних для цього документів та терміни їхнього подання до відділу обслуговування громадян.

Фахівці Фонду відповіли на всі запитання присутніх та роздали інформаційні буклети з теми.

 

 

background Layer 1