Пропустити навігацію

«Офіційне працевлаштування – інвестиція в майбутнє»: в Чигирині безробітним роз’яснили переваги отримання легальної зарплати

Навчальний семінар для безробітних на тему легалізації зайнятості провела вчора спільно з фахівцями Чигиринського районного центру зайнятості заступник начальника управління – начальник відділу з питань виплати пенсій Оксана Філоненко.

Фахівець Фонду ознайомила присутніх із порядком та умовами призначення пенсії різних видів. Акцентувала увагу на важливості офіційного оформлення трудових відносин для забезпечення соціальних гарантій та гідної пенсії в майбутньому. Зазначила, що сума нарахованої пенсії залежить від тривалості страхового стажу та розміру зарплати, тож якщо роботодавець не сплачує або мінімізує виплату страхових внесків, стаж працівникові не зараховується взагалі або зараховується частково. Зважаючи на те, що вимоги щодо необхідної тривалості страхового стажу для виходу на пенсію за віком зростають, звертати увагу на офіційне оформлення трудових відносин потрібно заздалегідь.

Представник Фонду ознайомила слухачів семінару з переліком документів, необхідних для призначення пенсії, та наголосила на доцільності завчасного звернення до сервісного центру для перевірки повноти необхідного пакету документів та отримання консультацій. Особливу увагу звернуто на сучасні електронні сервіси пенсійної служби. Учасникам семінару рекомендовано стати користувачами Веб-порталу Пенсійного фонду України, щоб оперативно отримувати актуальну інформацію з пенсійного забезпечення.

01 024 - «Офіційне працевлаштування – інвестиція в майбутнє»: в Чигирині безробітним роз’яснили переваги отримання легальної зарплати

background Layer 1