Пропустити навігацію

Кам’янські пенсійники працюють над легалізацією зарплати в районі

Про виявлення та реагування на ознаки тінізації заробітної плати в Кам’янському районі йшлося під час спільної наради з представниками Державної фіскальної служби і Управління Держпраці, яка відбулася у Кам’янському відділі обслуговування громадян.

Начальник Кам’янського відділу обслуговування громадян Олександр Ціперко зазначив, що пріоритетним напрямом роботи є виконання Плану заходів по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників. Одним із завдань є постійний моніторинг відомостей реєстру застрахованих осіб для виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю, інформування контролюючих органів про виявлені ознаки порушень. Згідно зі звітами страхувальників, за серпень 2018 року темп росту кількості застрахованих осіб (найманих працівників) у Кам’янському районі становить 98,1%, середня заробітна плата зменшилася за попередній місяць на 237,8 грн і становить 5739,6 грн. Кількість застрахованих осіб, які працювали неповний робочий час та виконували роботи за угодами цивільно-правового характеру, становить 494. Ці ознаки вказують на тінізацію заробітних плат страхувальниками та мінімізацію  витрат на сплату єдиного соціального внеску. Тому учасники наради запропонували продовжити практику проведення індивідуальних співбесід із керівниками підприємств, у яких виявлено ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю. Наголошено, що на підставі інформацій, поданих Державною фіскальною службою та Пенсійним фондом, проводяться інспекційні відвідування. До порушників законодавства про працю застосовуються заходи реагування відповідно до повноваджень.

За результатами наради вирішено використовувати і надалі результати моніторингу відомостей з реєстру застрахованих осіб для підвищення ефективності інспекційних відвідувань та інспектувань із питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин.

012 - Кам'янські пенсійники працюють над легалізацією зарплати в районі

background Layer 1