Пропустити навігацію

Черкаські фахівці провели роз’яснювальну роботу в університеті

Основні аспекти пенсійного законодавства розповіли вчора представники Фонду в області викладачам і працівникам Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького.

Начальник управління обслуговування громадян Наталія Сергієнко поінформувала про основні законодавчі акти, за якими призначають пенсію, про обчислення коефіцієнта заробітної плати, проведення перерахунків працюючим пенсіонерам, умови виходу на пенсію за віком і необхідні для цього документи. Наголосила, що не зайвим буде заздалегідь звернутися до відділу обслуговування громадян, аби уточнити, чи має людина достатньо страхового стажу для визначення права на пенсію і чи не потрібно оформити додаткові довідки на підтвердження стажу.

Начальник Черкаського відділу обслуговування громадян Тетяна Хилик розповіла про переваги користування веб-порталом Пенсійного фонду України, новими електронними сервісами – послугами смс-інформування та отримання довідок із QR-кодом.

Присутні запитували про наукову пенсію, механізм проведення перерахунків, необхідність повідомляти органи Пенсійного фонду про працевлаштування чи звільнення працюючих пенсіонерів. Фахівці відповіли на всі запитання та роздали інформаційні буклети з теми.

1 - Черкаські фахівці провели роз’яснювальну роботу в університеті

2 - Черкаські фахівці провели роз’яснювальну роботу в університеті

background Layer 1