Пропустити навігацію

Безробітним Золотоноші і Звенигородки – про важливість офіційного працевлаштування

Питання легальної зайнятості обговорили фахівці Фонду з безробітними на семінарах, які відбулися в районних філіях Черкаського обласного центру зайнятості.

 У Золотоноші начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 4 Фонду Ірина Козир розповіла про поняття страхового стажу, його підтвердження та необхідну тривалість для визначення права на пенсію, особливості зарахування страхового стажу за умови неповного робочого дня (тижня) чи отримання заробітної плати меншої, ніж законодавчо встановлений розмір. Поінформувала про можливості і переваги користування веб-порталом Фонду. У Золотоніському районі зареєстровано 3 979 користувачів, із них – 3 924 фізичні особи. Усі вони мають змогу проконтролювати сплату роботодавцем страхових внесків та зарахування періоду роботи до страхового стажу.

У Звенигородці начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 5 Оксана Савченко розповіла про переваги легальної зайнятості, акцентуючи увагу на залежності розміру пенсії від страхового стажу та заробітної плати. Надала вичерпні роз’яснення стосовно підвищення пенсії з першого березня цього року. Присутні дізналися про нову модель виплати субсидій безпосередньо її одержувачам, у тому числі пенсіонерам, шляхом перерахування органами Фонду коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти поштового зв’язку.

Учасники семінарів отримали консультації представників Фонду та буклети з пенсійної тематики.

DSC06440 1 - Безробітним Золотоноші і Звенигородки – про важливість офіційного працевлаштування

gghgfh 2 - Безробітним Золотоноші і Звенигородки – про важливість офіційного працевлаштування
??

background Layer 1