Пропустити навігацію

У районах триває робота над підвищенням рівня оплати праці

Засідання міжвідомчих робочих груп з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, відбулися в Чигиринському, Драбівському та Звенигородському районах. Фахівці Фонду традиційно долучилися до таких заходів.

На Чигиринщині акцентовано: попри те, що середня заробітна плата платників Чигиринського району у 2018 році зросла на 535 гривень, 38 страхувальників нараховують заробітну плату найманим працівникам менше законодавчо встановленого розміру. Робоча група вислухала пояснення порушників та вирішила на повторному засіданні перевірити усунення зауважень стосовно дотримання законодавства про працю. Начальник Чигиринського відділу обслуговування громадян Оксана Філоненко поінформувала присутніх про перерахунки пенсії з першого березня 2019 року та виплату коштів органами Фонду для розрахунків за комунальні послуги безпосередньо одержувачам субсидій.

 На Драбівщині розглянуто питання зростання кількості працівників, яким виплачується заробітна плата нижче встановленого законодавством мінімуму у грудні 2018 року. Основною причиною, за поясненнями роботодавців, є порушення бухгалтерами порядку заповнення електронної форми звітності. Начальник Драбівського відділу обслуговування громадян Олена Черниш вкотре наголосила на необхідності коректного заповнення звітності та впливові заробітної плати на розмір майбутньої пенсії.

На Звенигородщині, проводячи роз’яснювальну роботу з керівниками підприємств, установ, організацій, підприємцями, які використовують найману працю, щодо дотримання вимог чинного законодавства в частині мінімальних гарантій і оплаті праці та своєчасності виплати заробітної плати Леся Пона наголосила, що лише за умови легальної зайнятості, нарахування заробітної плати не менше мінімального розміру і щомісячної сплати єдиного внеску найманому працівникові буде підтверджено страховий стаж, який дає право в майбутньому на призначення пенсії.

Члени робочих груп вирішили проводити і надалі активну інформаційно-роз’яснювальну роботу та зобов’язали роботодавців забезпечити своєчасну виплату заробітної плати та інші державні гарантії в оплаті праці, створення умов для подальшого постійного зростання заробітної плати, проінформували про відповідальність за порушення законодавства про працю та про типові порушення, які допускаються роботодавцями.

DSCN7642 - У районах триває робота над підвищенням рівня оплати праці

DSC00001 - У районах триває робота над підвищенням рівня оплати праці

background Layer 1