Пропустити навігацію

У Канівському районі триває робота над легалізацією зарплати

Засідання робочої групи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення відбулося сьогодні у Канівській районній державній адміністрації. У заході взяв участь начальник Канівського відділу обслуговування громадян Олег Вербук.

Робоча група заслухала керівників та представників підприємств, суб’єктів підприємницької діяльності, у яких за результатами поданої звітності за грудень 2018 року показник середньої заробітної плати найманим працівникам є меншим, ніж законодавчо встановлений мінімум.

Олег Вербук зазначив, що загальна сума нарахованої заробітної плати в Канівському районі у грудні 2018 року становить 12,2 млн грн. Кількість застрахованих осіб у районі, згідно зі звітами страхувальників, за грудень 2018 року – 1998, що на 413 осіб більше порівняно з січнем. У результаті спільних заходів фахівців Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та Управління Держпраці упродовж 2018 року вдалося на 64,3% зменшити кількість застрахованих осіб, які за умов повного робочого місяця та повного робочого часу отримують заробітну плату менше мінімального розміру порівняно з січнем 2018 року. Згідно зі звітами страхувальників за грудень, у районі, за перелічених умов, отримали заробітну плату менше мінімального розміру 10 застрахованих осіб.

На засіданні наголошено на необхідності дотримання вимог чинного законодавства в частині оплати праці та на перевагах легального працевлаштування найманих працівників. Члени робочої групи вирішили здійснювати постійне інформування соціальних партнерів щодо страхувальників, які порушують законодавство про працю та продовжити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо переваг отримання легальної заробітної плати.

IMG 20190221 140054 - У Канівському районі триває робота над легалізацією зарплати
cof
background Layer 1