Пропустити навігацію

Новації пенсійного законодавства – на семінарі з роботодавцями Тальнівщини

Питання забезпечення прав людини на оплату праці обговорили на семінарі з роботодавцями Тальнівського району. До заходу долучилася начальник Тальнівського відділу обслуговування громадян Наталія Толдонова.

Фахівець Фонду розповіла присутнім про страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, розрахунок мінімального страхового внеску, за який період враховується заробітна плата для обчислення пенсії. Зазначила, що в Тальнівському районі нараховується 6031 застрахована особа, 58 осіб отримує заробітну плату меншу мінімального розміру. Наголосила, що отримуючи малу заробітну плату, працівник занижує власний коефіцієнт заробітної плати, що негативно впливає на розмір майбутньої пенсії. Поінформувала про перерахунок пенсії з першого березня 2019 року та механізм виплати субсидії у грошовій формі.

Під час заходу представник Фонду акцентувала увагу на способах перевірки наявності та тривалості страхового стажу застрахованої особи:

– Одним із найкращих та найзручніших способів є реєстрація на веб-порталі електронних послуг Фонду. Користувачі мають змогу переглянути дані електронної персональної облікової картки застрахованої особи, свої звернення до органів Фонду, стан їх обробки, подати заяву на призначення та перерахунок пенсії, переглянути свою електронну пенсійну справу та скористатися іншими функціями, перелік яких постійно розширюється, –  зауважила Наталія Толдонова.

IMG 8ecee5608799c509d3cc9c38262ef04c V - Новації пенсійного законодавства – на семінарі з роботодавцями Тальнівщини

background Layer 1