Пропустити навігацію

«Готуйте документи заздалегідь»: фахівець Фонду роз’яснила законодавство майбутнім пенсіонерам

Особливості чинного пенсійного законодавства пояснила начальник управління обслуговування громадян Наталія Сергієнко на семінарі для осіб віком від 55 років, який відбувся в Черкаському міському центрі зайнятості.

Представник Фонду поінформувала майбутніх пенсіонерів про складники і порядок призначення пенсії. Розповіла про тривалість страхового стажу, необхідну для виходу на пенсію, періоди, які зараховуються до стажу за умови правильного документального підтвердження. Зазначила, що якщо стажу не вистачає, його можна «докупити», уклавши договір про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Детальніше зупинилася на нюансах, які виникають під час підготовки документів для виходу на пенсію.

До відділів обслуговування Фонду необхідно звертатися заздалегідь, щоб перевірити правильність оформлення довідок і трудових книжок. Будьте відповідальними і не відкладайте момент консультації з фахівцем Фонду, адже вчасне звернення допоможе спокійно підготувати всі потрібні документи, – акцентувала Наталія Сергієнко.

Учасники семінару цікавилися, чи зараховуються періоди проходження підготовчих курсів, служби в армії, перебування на обліку в центрі зайнятості до страхового стажу, за яким принципом вираховується розмір пенсії, коли необхідно звертатися до органів Фонду для її призначення.

DSC 1342  - «Готуйте документи заздалегідь»: фахівець Фонду роз’яснила законодавство майбутнім пенсіонерам

background Layer 1