Пропустити навігацію

На Черкащині скоординовано роботу щодо виплати субсидій

Спільні дії щодо виплати субсидій пенсіонерам, які отримують пенсії через банк, узгодили під час наради у філії – Черкаському обласному управлінні АТ «Ощадбанк».

Начальник головного управління Фонду в Черкаській області Світлана Зінник поінформувала, що в області узгоджено роботу, передбачену постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». За даними Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації, до списків отримувачів субсидії на березень включено 117 041  пенсіонера. Виплата пенсії та житлових субсидій розпочалася 4 березня відповідно до календарного графіку пенсійних виплат. Громадяни отримують кошти в той спосіб, яким і пенсію – через банківську установу або відділення поштового зв’язку.

– Головним управлінням Пенсійного фонду України в області повністю опрацьовано реєстри пенсіонерів-субсидіантів. Усі відомості та кошти для виплат передані на банки і відділення поштового зв’язку, – зазначила Світлана Зінник.

АТ «Ощадбанк» в свою чергу проводить активну роз’яснювальну та підготовчу роботу щодо прийому громадян та пенсіонерів – субсидіантів. Триває підготовка програмного забезпечення щодо SMS-інформування про розмір субсидії та пенсії.

Довідково: Кількість пенсіонерів у Черкаській області, які отримують пенсію через «Ощадбанк», становить 68 318 осіб (16,8 %), із них 15 513 військових пенсіонерів. Місячна потреба на виплату пенсії зросла до 226 млн грн.

DSC 1383 - На Черкащині скоординовано роботу щодо виплати субсидій

background Layer 1