Пропустити навігацію

Черкаським роботодавцям на семінарі розповіли про пенсійне законодавство

У Черкаському міському центрі зайнятості для роботодавців один раз на місяць організовують семінар, під час якого фахівці Фонду в Черкаській області інформують про новації пенсійного законодавства та відповідають на запитання присутніх. Учора зі слухачами спілкувалася начальник відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян головного управління Фонду в області Тетяна Розпутня.

Представник Фонду розповіла про початок роботи кабінету роботодавця на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та переваги користування ним, нові електронні сервіси (послуги смс-інформування та отримання довідок із QR-кодом), скориставшись якими можна оперативно отримати потрібну інформацію та зекономити час. Повідомила про необхідну для виходу на пенсію тривалість страхового стажу та періоди, які за правильного документального оформлення зараховуються до нього. Детальніше зупинилася на обчисленні розміру пенсії, коефіцієнта заробітної плати, перелікові необхідних для призначення пенсії документів та термінах їхнього подання до відділів обслуговування громадян.

Роботодавці запитували про призначення пенсії на пільгових умовах, документальне оформлення прийняття людини на роботу та сплату єдиного соціального внеску, повідомлення органів Пенсійного фонду про працевлаштування чи звільнення працюючих пенсіонерів. Цікавилися також проведенням перерахунків пенсії працюючим пенсіонерам, автоматичних перерахунків із першого квітня та укладенням договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

DSC 0195  - Черкаським роботодавцям на семінарі розповіли про пенсійне законодавство

background Layer 1