Пропустити навігацію

Міжвідомчі робочі групи в районах працюють над легалізацією трудових відносин і детінізацією виплати заробітної плати

Засідання міжвідомчих робочих груп із питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на легалізацію заробітної плати, підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати відбулися в Чорнобаївському, Корсунь-Шевченківському та Кам’янському районах. Фахівці Пенсійного фонду традиційно долучилися до їхньої роботи.

Під час заходів обговорили результативність рейдів, під час яких  перевірили об’єкти торгівлі та надання послуг. Запрошені на засідання комісії особи, які здійснюють підприємницьку діяльність без реєстрації, надали пояснення щодо  причин виявлених порушень на їхніх об’єктах торгівлі під час рейдових перевірок  та розповіли про вжиті ними заходи щодо їх усунення.

Представники Фонду наголосили на дотриманні норм чинного законодавства про працю, необхідності офіційного працевлаштування найманих осіб та реєстрації осіб, які здійснюють діяльність самостійно. Звернули увагу, що від отримання заробітної плати, з якої сплачено єдиний соціальний внесок, у майбутньому залежатиме страховий стаж, право на пенсійні виплати і їхній розмір.

Члени робочих груп рекомендували роботодавцям забезпечити найманим працівникам можливість офіційного працевлаштування, виплату заробітної плати не менше законодавчо встановленого розміру, створення умов для подальшого зростання заробітної плати, а також проінформували про відповідальність за порушення законодавства про працю та типові порушення, яких припускаються роботодавці.

Довідково: За даними звітів страхувальників за січень 2019 року кількість застрахованих осіб у Чорнобаївському районі становить 8 372 особи, в Корсунь-Шевченківському – 6 920 осіб, а в Кам’янському – 4 305 осіб.

025 1 - Міжвідомчі робочі групи в районах працюють над легалізацією трудових відносин і детінізацією виплати заробітної плати

background Layer 1