Пропустити навігацію

На Чигиринщині про пенсійні зміни йшлося на засіданні круглого столу

Умови та принципи перерахунку пенсій з березня 2019 року, основні аспекти монетизації субсидій і як відбувається виплата коштів, обговорили під час круглого столу на Чигиринщині.

У заході взяли участь представники Чигиринського відділу обслуговування громадян, управління соціального захисту населення Чигиринської райдержадміністрації, районної філії обласного центру зайнятості, фінансового управління, Чигиринської державної податкової інспекції Черкаського управління ГУ ДФС у Черкаській області, громадських організацій.

Начальник Чигиринського відділу обслуговування громадян Оксана Філоненко ознайомила присутніх із основними аспектами перерахунку пенсій з 01.03.2019, перерахунку пенсії особам, які досягли 65-річного віку з 1 січня 2019 року. Повідомила, що з першого квітня буде проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. Також Законом України «Про Державний бюджет на 2019 рік» передбачено двічі протягом року зміну прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність: з липня – 1564 грн, а з грудня – 1638 грн. Із урахуванням цього будуть проведені перерахунки пенсій. Наголосила, що оперативно тримати довідкову інформацію в Чигиринському сервісному центрі обслуговування громадян можна за телефоном «гарячої лінії» та в режимі онлайн за допомогою Skype-зв’язку.

Учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали, мали можливість поставити свої запитання та отримати на них вичерпні відповіді.

image 2019 03 12 - На Чигиринщині про пенсійні зміни йшлося на засіданні круглого столу

background Layer 1