Пропустити навігацію

Юристам Черкащини – про новації у пенсійній сфері

Про сучасне пенсійне забезпечення йшлося сьогодні під час семінару для працівників юридичних служб державних підприємств, установ, організацій, який відбувся у Федерації профспілок Черкаської області.

Захід організували фахівці Головного територіального управління юстиції у Черкаській області. До його проведення долучилася начальник відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян головного управління Фонду в області Тетяна Розпутня.

Представник Фонду поінформувала про три рівні пенсійної системи, складові пенсії, назвала основні закони, згідно з якими її призначають різним категоріям громадян. Акцентувала увагу на змінах в законодавстві з першого січня 2018 року, необхідній тривалості страхового стажу та важливості офіційного працевлаштування. Окремо зупинилася на перевагах користування Веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України та нових електронних сервісах Фонду.

Присутні запитували про періоди, які враховуються і не враховуються до страхового стажу, особливості призначення пенсії по втраті годувальника та отримання довідок ОК-5.

DSC 0247  - Юристам Черкащини – про новації у пенсійній сфері

 

background Layer 1