Пропустити навігацію

Фахівець Фонду провела для державних службовців пенсійну лекцію

Лекцію про пенсійну систему України провела представник Пенсійного фонду для вперше прийнятих на державну службу працівників апарату, структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій. Захід відбувся в межах семінару підвищення кваліфікації в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Начальник відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства Фонду в області Тетяна Коваль розповіла історію пенсійної системи, охарактеризувала три її рівні. Поінформувала про поняття мінімальної заробітної плати, страхового стажу, акцентувавши, які періоди зараховуються до нього та за яких умов. Слухачі дізналися про складники розміру пенсії, доплату за понаднормовий стаж, добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Фахівець Фонду наголосила, що нині підтвердженням страхового стажу є сплата страхових внесків, а таку можливість дає офіційне працевлаштування.

Під час лекції йшлося також про зарахування періоду підприємницької діяльності до страхового стажу, виплату надбавок і підвищень, призначення різних видів пенсії: особам, які працювали за кордоном, за вислугу років, на пільгових умовах – за Списком № 1 та № 2.

Представник Фонду також відповіла на запитання присутніх щодо виплати пенсії чорнобильцям та підтвердження стажу роботи на підприємствах, які були ліквідовані.

DSC 0261  - Фахівець Фонду провела для державних службовців пенсійну лекцію

background Layer 1