Пропустити навігацію

«Якщо є заборгованість із ЄСВ – пенсії не буде»: Олександр Супряга закликав страхувальників дотримуватися правової дисципліни

Про наслідки несплати єдиного соціального внеску страхувальниками йшлося під час зустрічі, що відбулася у прес-центрі Черкаської обласної газети «Нова Доба» за участі представників Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Заступник начальника головного управління Фонду в Черкаській області Олександр Супряга зазначив, що від сплати єдиного соціального внеску залежить наповнення бюджету Фонду, а отже – своєчасна виплата пенсії. Несплата внесків, неподання обов’язкової звітності означають гарантовану втрату страхового стажу. Водночас лише ті, у кого є необхідна тривалість страхового стажу (нині – 25 років, а вже в 2028 році – 35), мають право на призначення пенсії за віком.
Під час прес-заходу наголошено, що ті, у кого не вистачає страхового стажу, звісно, можуть скористатися правом на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, уклавши договір у Державній фіскальній службі. Однак слід пам’ятати, що договір укладається не менше, ніж на рік, і у разі несплати внесків уже не можна буде скористатися правом на добровільну участь. Якщо ж внески сплачуються за попередні періоди, то згідно з законодавством, це потрібно буде робити у подвійному розмірі.

Учасники зустрічі назвали негативні наслідки несплати єдиного соціального внеску та наголосили, що відмітку про сплату цього виду платежу можна побачити в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Олександр Супряга закликав страхувальників, які мають заборгованість із єдиного соціального внеску, в найкоротші терміни погасити борг та вчасно сплачувати належні суми єдиного внеску, адже сплачені внески сьогодні є запорукою державного пенсійного забезпечення в майбутньому.

Довідково. За інформацією Головного управління ДФС України в Черкаській області, на 01.11.2018 загальна сума заборгованості платників із єдиного соціального внеску становить 192,2 млн грн, у  тому числі заборгованість юридичних осіб – 73,1 млн грн, а фізичних осіб – 119,1 млн грн.

 

DSC 0370  - «Якщо є заборгованість із ЄСВ – пенсії не буде»: Олександр Супряга закликав страхувальників дотримуватися правової дисципліни

background Layer 1