Пропустити навігацію

«Ваша робота повинна бути якісною»: у Черкасах розпочався семінар для пенсійників області

Нову інформацію щодо правових аспектів реалізації системи пенсійного страхування дізнаються фахівці з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій головного управління Фонду в області під час короткострокового тематичного семінару в обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Перший заступник начальника головного управління Анна Вовкогон акцентувала, що пріоритетом у праці пенсійників має бути якість, і вона повинна стосуватися всіх ланок роботи. Для цього спеціалістам необхідно постійно вдосконалювати свої знання пенсійного законодавства, дізнаватися останні зміни у пенсійній сфері, бути точними, професійними і відповідальними.

– Ваша робота – це Ваш свідомий вибір, тому вона має бути виконана на найвищому рівні. Від компетентності фахівців із питань призначення, перерахунків та виплати пенсії залежить ставлення громадян до Пенсійного фонду, – зазначила Анна Вовкогон.

Пенсійників поінформовано також про результати перевірок правильності призначення пенсії, стан проведення інвентаризації пенсійних справ та етапи їхнього переведення з паперової форми в електронну (ретроконверсії). Спеціалістам потрібно відповідально поставитися до цих ділянок роботи, адже те, наскільки якісно і точно буде проведена інвентаризація та ретроконверсія, вплине на своєчасність перерахунків пенсії в майбутньому.  

Фахівці структурних підрозділів головного управління протягом трьох днів інформуватимуть колег щодо визначення права на пенсію за вислугу років та на пільгових умовах, пенсійного забезпечення осіб, які брали участь в АТО, та членів їх сімей, порядку встановлення до пенсії надбавок, доплат, підвищень, додаткової пенсії, пенсійного забезпечення громадян, які виїхали на постійне місце проживання за кордон, призначення пенсії відповідно до міжнародних угод тощо.

Після лекцій, практичних занять і написання тестів учасники отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

DSC 0154  - «Ваша робота повинна бути якісною»: у Черкасах розпочався семінар для пенсійників області

background Layer 1