Пропустити навігацію

Світлана Зінник: «Пенсійний фонд працює для того, щоб особи з інвалідністю могли користуватися послугами і на прийомі, і дистанційно».

Про пенсійне забезпечення та доступність послуг Фонду для осіб із інвалідністю сьогодні на круглому столі, присвяченому Міжнародному дню людей з інвалідністю, поінформувала начальник головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Світлана Зінник.

На Черкащині на пенсійному обліку перебуває 99365 осіб із інвалідністю, що становить 24,12 % від загальної чисельності пенсіонерів. Середній розмір пенсії осіб із інвалідністю становить 2247,07 грн. На заході акцентовано, що сьогодні робота Фонду спрямована на те, аби особи з інвалідністю мали змогу отримувати послуги або за допомогою фахівців Фонду, які особисто відвідують пенсіонерів, або не виходячи з дому – дистанційно. Протягом цього року особи з інвалідністю зверталися до структурних підрозділів головного управління щодо з’ясування розміру пенсійних виплат у зв’язку з підвищенням соціальних стандартів, проведення перерахунку пенсії з першого квітня 2018 року, уточнення страхового стажу за документами пенсійної справи, виплати надбавок та доплат, виготовлення пенсійних посвідчень, переведення з пенсії по інвалідності на пенсію у зв’язку з втратою годувальника, на пенсію за віком та по інвалідності в розмірі пенсії за віком.

У регіоні функціонує 78 точок доступу для надання пенсійних послуг:
у 25 відділах обслуговування громадян та 53 віддалених робочих місцях.
Щоб пенсійні послуги були доступнішими для людей, прийом здійснюється щоденно, в робочі дні та години, без перерви на обід. Приміщення Фонду в Черкаській області обладнано пандусами та сигнальними дзвінками для виклику спеціаліста. Для осіб із порушеннями зору встановлено 71 табличку, дубльовану рельєфно-крапковим шрифтом Брайля.

Представників громадських організацій, які опікуються проблемами осіб із інвалідністю, Світлана Зінник запевнила, що фахівці Фонду завжди готові надати практичну допомогу не лише під час прийому, а й за допомогою Skype-зв’язку, електронної пошти, веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

DSC 0490  - Світлана Зінник: «Пенсійний фонд працює для того, щоб особи  з інвалідністю могли користуватися послугами і на прийомі, і дистанційно».

background Layer 1