Пропустити навігацію

Пенсійники та роботодавці Кам’янщини об’єдналися для роботи над легалізацією зарплати

Важливість сплати страхових внесків та вплив на економіку району легалізації трудових відносин обговорили під час спільної зустрічі начальник Кам’янського відділу обслуговування громадян Олександр Ціперко, представник Управління Держпраці у Черкаській області Сергій Руденко та голова об’єднання роботодавців району Віталій Верес.

Під час зустрічі зосереджено увагу, що нелегальна зайнятість призводить до соціальної незахищеності працівників, а роботодавців натомість штрафують за використання неоформлених працівників. За результатами звітів страхувальників Кам’янського району за вересень 2018 року, 64 застрахованим особам нараховано заробітну плату менше мінімального розміру за умови повного місяця та повного робочого часу. Загальна кількість застрахованих осіб у вересні 2018 року зменшилась на 269 осіб у порівнянні до вересня 2017 року і становить 4390 осіб. Усі ті, за кого роботодавці не сплачують внески сьогодні, в майбутньому не матимуть права на пенсію.

Віталій Верес підтримав позицію представників Пенсійного фонду і Держпраці, запевнив, що зі свого боку підтримає заходи, спрямовані на детінізацію заробітних плат та трудових відносин.

Представники Фонду передали інформаційні буклети щодо переваг офіційного працевлаштування та можливостей використання веб-порталу Пенсійного фонду України для розповсюдження між роботодавцями району.

 

1 3 - Пенсійники та роботодавці Кам’янщини об’єдналися для роботи над легалізацією зарплати

background Layer 1