Пропустити навігацію

Держслужбовці ознайомилися з особливостями пенсійної системи

60219298 42 7514820285430759424 n  - Держслужбовці ознайомилися з особливостями пенсійної системиАктуальні питання пенсійного забезпечення розповіла державним службовцям на семінарі підвищення кваліфікації заступник начальника управління – начальник відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства Тетяна Коваль.

Представник Фонду поінформувала учасників лекції про зміни у пенсійній системі, види пенсії, механізм обчислення та документи, які необхідно оформити для її призначення. Зважаючи на аудиторію, окремо розповіла, як призначають пенсію державним службовцям.

–  На пенсію впливають тривалість страхового стажу та розмір заробітної плати, тому на ці показники слід звертати увагу не тоді, коли залишається кілька місяців до виходу на пенсію, а протягом усієї трудової діяльності, – акцентувала Тетяна Коваль.

На лекції наголошено, що тривалість страхового стажу та розмір зарплати із 2004 року можна з’ясувати, зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України. Фахівець Фонду також розповіла, за яких умов до страхового стажу будуть зараховані періоди догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, навчання та служби в армії. Поінформувала про можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Слухачі лекції цікавилися питаннями призначення пенсії за вислугу років, на пільгових умовах, у випадку роботи за кордоном та перспективами введення накопичувального рівня системи пенсійного страхування.

 

background Layer 1