Пропустити навігацію

На Чигиринщині триває робота над наповненням бюджету Пенсійного фонду

1557908258 222222 - На Чигиринщині триває робота над наповненням бюджету Пенсійного фондуЗасідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, відбулося в Чигиринській районній державній адміністрації.

Під час заходу заслухано керівників підприємств та фізичних осіб-підприємців з найбільшою часткою осіб, які надають послуги за договорами цивільно-правового характеру, та які займаються оптовою і роздрібною торгівлею, нараховують заробітну плату найманим працівникам нижчу середньої по району та меншу мінімального розміру, встановленого законодавством.

Начальник Чигиринського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Оксана Філоненко зазначила, що результатом вжитих заходів щодо виявлення та реагування на виявлені ознаки тінізації заробітної плати є зростання фонду оплати праці, середнього розміру заробітної плати в районі та надходжень власних коштів до бюджету Фонду. У березні 2019 року в районі налічувалося 4070 найманих працівників, що більше, ніж у січні, на 240 осіб. Середня заробітна плата за березень зросла на 414,0 грн порівняно із січнем і становить 6 498,21 грн.

За результатами засідання рекомендовано Чигиринському відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян спільно з Чигиринською державною податковою інспекцією Головного управління державної фіскальної служби у Черкаській області продовжувати моніторинг дотримання рівня мінімальної заробітної плати та збільшення рівня середньої заробітної плати на підприємствах та у приватних підприємців району.

background Layer 1