Пропустити навігацію

У Золотоніському районі відбулася зустріч із головами сільських рад

DSC 0179 2222 - У Золотоніському районі відбулася зустріч із головами сільських рад

Особливості пенсійного законодавства розповіла заступник начальника Золотоніського відділу обслуговування громадян Людмила Вольська в рамках Дня інформування сільських голів району.

Фахівець Фонду поінформувала про порядок призначення пенсії, тривалість страхового стажу, необхідну для визначення права на призначення пенсії, наголосила на важливості офіційного оформлення трудових відносин із найманими працівниками. Акцентувала, що під час розрахунку розміру пенсії враховуються лише ті періоди роботи працівників, за які сплачено страхові внески.

Присутні дізналися про переваги користування веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України, реєстрація на якому дозволяє громадянам дистанційно отримувати послуги.

– Для того, щоб зареєструватися на веб-порталі, потрібно взяти з собою паспорт та ідентифікаційний номер, звернутися до Пенсійного фонду та заповнити заяву. Громадяни, які мають електронний цифровий підпис, можуть зареєструватися на веб-порталі без звернення до відділу обслуговування громадян, – зазначила Людмила Вольська.

background Layer 1