Пропустити навігацію

Звернення начальника головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Світлани Зінник із нагоди Міжнародного дня людей з особливими потребами

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Люди з особливими потребами виявляють силу духу і непохитну віру в життя.

Обов’язок держави – дбати про них, надати їм рівні з усіма громадянами країни можливості та забезпечити соціальні гарантії. Для них не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, бути серед людей, відчувати себе потрібними в суспільстві. Усунення бар’єрів на шляху до самореалізації осіб із особливими потребами, гарантування доступу до гідної освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики держави.

Фахівці головного управління Фонду області постійно приділяють увагу такій категорії осіб під час їх обслуговування та надання консультацій. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні пам’ятати про непросту долю людей з вадами здоров’я. Не тільки в цей день, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть люди, які потребують особливої допомоги та уваги. Піклуючись про гідність людей з інвалідністю, ми визначаємо обличчя нашого суспільства.

Бажаю всім здоров’я та можливості втілити в реальність усі плани та задуми.

background Layer 1