Пропустити навігацію

На Уманщині відбувся круглий стіл до Міжнародного дня людей з інвалідністю

Соціальний захист осіб із інвалідністю, їх реабілітація, сприяння зайнятості, можливість проходження навчання та підвищення кваліфікації обговорили в Умані під час круглого столу.

У заході з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю взяли участь представники громадських організацій осіб із інвалідністю, випускники Центру професійної реабілітації людей з інвалідністю, спеціалісти Пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення, міського центру зайнятості, телебачення та преси.

Начальник Уманського відділу обслуговування громадян Оксана Лук’янова поінформувала присутніх про пенсійне забезпечення осіб з інвалідністю. Детальніше зупинилася на питаннях встановлення права на призначення пенсії залежно від страхового стажу, розміру пенсії та перерахунку з першого грудня 2018 року  у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Довідково. На Уманщині на пенсійному обліку перебуває 7 997 осіб із інвалідністю, що становить 23,3 % від загальної чисельності пенсіонерів. Середній розмір пенсії осіб із інвалідністю становить 1964,97 грн.

187 V - На Уманщині відбувся круглий стіл до Міжнародного дня людей з інвалідністю

background Layer 1