Пропустити навігацію

На семінарі для представників сільських рад Тальнівського району – про важливість отримання офіційної зарплати

Переваги офіційного працевлаштування окреслила під час семінару з представниками сільських рад Тальнівського району начальник Тальнівського відділу обслуговування громадян Наталія Толдонова.

Присутнім розповіли про страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, розрахунок мінімального страхового внеску. Повідомили, за який період враховується заробітна плата для обчислення пенсії та наголосили на негативних наслідках отримання заробітної плати меншої, ніж законодавчо встановлений мінімум.

Учасники семінару дізналися способи перевірки наявності та тривалості  страхового стажу за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України. Наталія Толдонова поінформувала, що електронний сервіс дає можливість переглянути дані електронної персональної облікової картки застрахованої особи, свої звернення до органів Фонду, стан їх обробки, подати заяву на призначення та перерахунок пенсії, переглянути свою електронну пенсійну справу та скористатися іншими функціями, перелік яких постійно розширюється.

1 1 - На семінарі для представників сільських рад Тальнівського району – про важливість отримання офіційної зарплати

background Layer 1