Пропустити навігацію

У Маньківському районі відбулася зустріч із безробітними

Основні аспекти пенсійного законодавства розповіла безробітним у районному центрі зайнятості начальник Маньківського відділу обслуговування громадян Олена Лазба-Чемінава.

Фахівець Фонду пояснила основні зміни, які відбулися у пенсійному законодавстві, скільки страхового стажу необхідно для набуття права на пенсію, які періоди зараховуються до страхового стажу та як його можна «докупити». Наголосила на важливості легальної зайнятості та дотримання роботодавцями основних гарантій щодо оплати праці найманим працівникам.

Під час заходу безробітні дізналися про нові електронні сервіси Пенсійного фонду, що дають змогу проконтролювати сплату роботодавцем страхових внесків. Присутнім запропоновано зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою якого громадяни можуть дистанційно отримувати послуги, що раніше вимагали особистого звернення до Пенсійного фонду.

Учасники зустрічі цікавилися питаннями перерахунку пенсії державним службовцям та обчислення страхового стажу згідно з чинним законодавством.

1 3 - У Маньківському районі відбулася зустріч із безробітними

background Layer 1