Пропустити навігацію

Засідання робочої групи щодо контролю за рівнем оплати праці та сплатою єдиного соціального внеску в Чорнобаї

Засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати відбулося днями в Чорнобаївській райдержадміністрації.

Під час заходу йшлося про виконання рішень щодо недопущення виплати заробітної плати працівникам менше, ніж законодавчо встановленого мінімального розміру, збільшення рівня мінімальної заробітної плати, недопущення скорочення працівників та переведення їх на неповний робочий час. На засідання запрошено керівників підприємств району, які виплачують заробітну плату в розмірі меншому, ніж мінімальний, та керівників, що мають заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску.
Начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Наталія Грицай поінформувала про страхувальників, які нараховують заробітну плату з порушенням чинного законодавства та тих, що мають заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску. За результатами звітів страхувальників Чорнобаївського району за жовтень 2018 року, 87 застрахованим особам нараховано заробітну плату менше, ніж мінімальний розмір, за умови повного місяця та повного робочого часу. На 01.11.2018 загальна сума заборгованості платників із єдиного соціального внеску в Чорнобаївському районі становить 2686,1 тис. грн, у тому числі заборгованість фізичних осіб – 1971,1 тис. грн, а юридичних осіб – 715 тис. грн.
Також фахівець Фонду наголосила на важливості дотримання законодавства з оплати праці, правильного подання звітності, негативних наслідках несплати єдиного соціального внеску.
Запрошені надали пояснення щодо порушених питань та обговорили шляхи вирішення проблеми. За підсумками засідання робочої групи дано відповідні доручення, спрямовані на поліпшення ситуації в районі.

DSCN1817  - Засідання робочої групи щодо контролю за рівнем оплати праці та сплатою єдиного соціального внеску в Чорнобаї

background Layer 1