Пропустити навігацію

У прес-центрі газети «Нова Доба» обговорили, чому важливо відповідально ставитися до зміни даних у Реєстрі застрахованих осіб

Захід на тему: «Зміна даних особи: куди звертатися та наслідки неповідомлення» відбувся в прес-центрі Черкаської обласної газети «Нова Доба» за участі представників Управління ДФС та Управління Державної міграційної служби в області. Про уточнення персональних даних у Реєстрі застрахованих осіб поінформував заступник начальника головного управління Фонду в області Олександр Супряга.

Представник Фонду повідомив, що персональні дані людини розміщені в Реєстрі застрахованих осіб. У разі виявлення застрахованою особою некоректних відомостей в її обліковій картці (прізвище, ім’я, по батькові на поточний момент, реєстраційний номер облікової картки платника податків, дата і місце народження, стать, громадянство, серія та номер паспорта, номер телефону (за згодою), адреса місця проживання), ця особа може подати до сервісного центру Пенсійного фонду особисто або через представника Анкету застрахованої особи для внесення, зміни чи уточнення цієї інформації. Акцентував, що при цьому необхідно подати документи, що підтверджують внесення, зміну чи уточнення даних та належність помилкових даних цій особі (паспорт, трудова книжка та ін.).

Олександр Супряга зазначив, що люди зацікавлені в тому, щоб в Реєстрі застрахованих осіб були відображені актуальні дані, оскільки звертаються до відділів обслуговування громадян за довідкою ОК-5, в якій мають бути відображені правильні персональні дані. Із початку року фахівці Фонду в області вже видали застрахованим особам понад 27 тисяч довідок ОК-5.

Відповідаючи на запитання учасників заходу, представник Фонду акцентував, що приймаючи документи, фахівці мають ідентифікувати особу, тому важливо, щоб актуальні персональні дані в документах та в Реєстрі збігалися. Для розрахунку пенсії також необхідна довідка ОК-5, дані якої містяться саме в Реєстрі. Тому Олександр Супряга закликав громадян відповідально ставитися до оформлення своїх документів зараз, аби уникнути проблем у майбутньому.

DSC 0606  - У прес-центрі газети «Нова Доба» обговорили, чому важливо відповідально ставитися до зміни даних у Реєстрі застрахованих осіб

background Layer 1